Blog

Inspiratie

Loes: "Als de inspiratie niet wil komen, begin ik overal aan, maar maak niets af. Uit onvrede en frustratie ga ik op internet op zoek naar inspiratie en ideeën. En die vind ik daar in overvloed. Ik zie allemaal mooie materialen die ik heel goed zou kunnen gebruiken als ik wél geconcentreerd aan het werk zou zijn. Ik schaf deze materialen aan, in de hoop dat dit me zal helpen om iets te creëren dat gekocht zal worden door een klant in mijn eigen atelier. Waar komt mijn onrust toch vandaan, vraag ik mezelf wel eens wanhopig af.Het zit in mij. Het is groter en sterker dan ikzelf en het frustreert me. Ik ben op zoek naar inspiratie, tijd en rust om geconcentreerd aan het werk te kunnen blijven. Het overzicht en de structuur helpen wel om te weten waar ik alles heb opgeborgen, maar het verlost me nog niet van mijn gebrek aan inspiratie en scheppingskracht. Ik wil me met zorgeloosheid omringen, zodat ik ruimte krijg".tips voor zorgeloosheid.1 Neem jezelf niet te serieus. Lach eens hartelijk om jezelf.2 Haal iedere dag je schouders ten minste een keer op.3 Geen inspiratie? Ga buiten wandelen, dan lukt het daarna vast beter.4 Nog steeds geen inspiratie? Je hebt wel een heerlijke frisse neus gehaald.5 Laat alles van de ander daar waar het thuis hoort.6 genoeg tips, het doet er allemaal niet zo toe, leef zorgelozer.

Puntjes op de i

Professional organizers zijn toch van die punctuele, precieze vrouwen? Op een netwerkbijeenkomst vertel ik over mijn vak, professional organizing. En over mijn drijfveren in het vak. Een van de aanwezige ondernemers heeft als beeld dat professional organizers, vakvrouwen zijn die gedreven door organiseren met jouw spullen totdat alles piekfijn in orde is. Ik vermoed dat er collega's zijn die deze manier van werken heilzaam en noodzakelijk vinden. Er zit een kern van waarheid in. Maar zo vul ik mijn vak niet in. Samen met de klant werk ik aan de grote lijnen, die koers en richting geven aan een nieuwe manier van leven met orde, structuur en overzicht. Als die nieuwe manier van leven eigen is geworden bij de klant, laat ik de puntjes op de i aan de klant over. Ik bepaal niet waar een spijker moet komen, welke kleur een ordner heeft en op welke plank in de kast die moet komen. Dat bepaal je zelf. Want jij weet beter dan ik, hoe je de details hebben wilt. Ik geloof er in, dat als de nieuwe structuur geautomatiseerd is, de precieze invulling van de details iets is waar je weer blij van kunt worden, in plaats van hopeloos gefrustreerd. De ruimte die door het organizing traject in jouw hoofd is ontstaan, maakt dat je mij daar niet meer bij nodig hebt.

Achteruit

Josje: "Ik ben startende ondernemer, met koudwater vrees voor acquisitie en een knoop in mijn maag bij het idee dat ik clienten in mijn spreekkamer krijg. Wat weet ik nou, na al mijn studies. Hoe kan ik een goede coach zijn, terwijl ikzelf  het leven alles behalve op orde heb. Maar ik heb ook het verlangen om naar buiten te treden met mijn bedrijf en te vertellen wie ik ben en wat ik te bieden heb. Over al die startersvragen en ondernemersangsten spar ik met Klazien Tempelaar. Zij helpt me relativeren, ze ontnuchtert mijn zorgen en prijst mijn talenten. En ze geeft tips en handreikingen wat ik eerst kan doen, en wat later bij het opstarten van mijn bedrijf. Haar lijstjes helpen me om tot actie te komen".