Blog

professional organizing is: de focus richten

Door mijn vak, professional organizing, leer ik mensen focussen. Alles kan en alles mag, maar niet alles is noodzakelijk of verstandig. Al doende en door overleg, kom ik samen met mijn klant op het spoor wat nu, in deze fase van het leven, de hulpvraag is. Na een periode van stabiliteit komt er soms plotseling een schokgolf van veranderingen over je heen; bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Maar een crisis is een pijnlijke kans. Een kans om te zeggen hoeveel je van elkaar houdt of voor elkaar betekent. Een kans om nieuwe taken en verantwoordelijkheden te nemen. Ik ondersteun en help mijn klanten om dit nieuwe evenwicht te vinden en te handhaven. Zelf leer ik, door mijn klanten opnieuw te focussen waar ik in mijn vak voor sta. En dat is iets waar ik dankbaar voor ben: klanten, bedankt voor alle wijsheid die ik van jullie ontvang!

tijd inplannen in rode en groene blokken.

Jessica (45) Door niet aangeboren hersenletsel heb ik een hoofd met gebruiksaanwijzingen. Niet dat ik de regels altijd accepteer. Als ik teveel doe en te weinig rust neem, doet mijn hoofd alleen maar zeer en kan ik niets meer. Ik ben een ander mens geworden sinds in hersenletsel heb. Het liefst stort ik mezelf ongeremd in allerlei spontane acties, feestjes en gezellige ontmoetingen met mensen. Maar dat kan niet meer met dat hoofd van mij. Dat hoofd wil rust.Klazien Tempelaar heeft me geleerd om mijn werkdag in te delen in rode en groene blokken. Rode blokken voor tijd die energie kost. Groene blokken voor rust en activiteiten die energie geven. Als die rode en groene tijdsblokken met elkaar in balans is, gaat het goed met mij en met mijn hoofd. Ik vergeet het soms om voldoende groene tijd in te ruimen in mijn dag, dat moet ik dan meteen bezuren. Die rode blokken zijn niet voor niets rood. Rood is de kleur van teveel, van vuur, van gevaar. Ik heb groene tijd nodig om uit de gevarenzone te blijven van een overprikkeld hoofd. In de groene tijd komt mijn hoofd tot rust en laadt de batterij in mijn hoofd weer op.    

leer organiseren op je eigen manier

Fleur (42) in mijn hoofd buitelen altijd creatieve ideeën over en door elkaar. Ik vind het heerlijk om te brainstormen en plannen te maken. Maar de losse eindjes afronden kost me heel veel moeite. Alsof ik een berg beklim die te hoog en te stijl is. Ik worstel met de laatste loodjes. In het afgelopen jaar heb ik gebruik gemaakt van een professional organizingtraject door Klazien Tempelaar. door haar coaching heb ik geleerd om zelf oplossingen te bedenken. En mijn taken te organiseren en te ordenen op een manier die bij mij past. Voor werkschema's en lijstjes heb ik een grote aversie.  Nu besef ik dat ik vrij ben om dingen te doen op een manier die bij mij past. Ik koppel werkzaamheden aan elkaar op een manier die voor mij logisch is. Zo blijft de stroom van creatieve plannen in mijn hoofd doorgaan. De prijs voor meest geordende en gestructureerde vrouw zal ik wel nooit winnen, maar ik ben gelukkig en succesvol en dat vind ik belangrijker.