Blog

midlife signalen herkennen

Ik ben nu twee weken 45. En opeens kijk ik vaker in de spiegel en vraag me af: Zit mijn haar wel goed? Kan ik nog? Ik las een wijze raad van Marjo Havinga, life coach:"Geluk zit in jezelf, het is niet te koop. Je kunt je geluk vinden door je af te vragen; wat wil ik? Wat ook goed helpt is; relativeren. Vooral jezelf. Geniet van wat je hebt en wie je bent, in plaats van te verlangen naar meer en anders. Van verlangen wordt je niet gelukkiger, maar van genieten van de kleine dingen van elke dag".Ik ga een lijst opstellen van 20 dingen die ik gratis kan doen en die me gelukkig maken. Hoe lang is jouw lijstje?

vanzelf opgelost door het gewoonweg te laten liggen.

Dit volgende bericht is van de weblog van mijn collega Lorraine Simoons,so-organized.nl. "Ik kwam deze duitse spreuk weer eens tegen op de Timemanagement kalender van paar dagen terug: Delle staat voor: Durch Einfach Liegen Lassen Erledigt! In het engels ook wel vertaald als: solved by simply not handling. Delle: soms lossen problemen zich vanzelf op door ze simpelweg te laten liggen. Later blijken ze ineens niet meer zo belangrijk, niet meer van toepassing, of iemand anders heeft het opgepakt of er is op een of andere manier een oplossing voor gekomen. Het scheelt je kopzorgen, misschien wel slapeloze nachten en zeker veel tijd.Besteed niet aan alle problemen al je aandacht. Wees selectief, kies het meest urgente voor jou en wijd daar je kostbare tijd aan. De andere dingen lossen zich soms zomaar op".

nationale uitrust week van 1 tot 8 november 2011

Het is deze week nationale uitrust week. Mijn collega organizers en ik geven tips. Zelf kijk ik ook eens naar binnen bij mezelf en vraag mezelf af: "Hoe uitgerust ben ikzelf?" De social media zoals twitter en linkedin en de stroom aan mails slurpen veel van mijn tijd op. Als ik achter mijn computer kruip, vliegt de tijd (weg). Ik las ergens: Als je veel tijd besteed aan je onderneming of werk is het belangrijk dat je blij wordt van wat het je oplevert om een groot deel van je leven in werk te investeren. Als de activiteiten je meer kosten dan dat ze je geven, loop je het gevaar een burn-out te krijgen. Je batterij is dan niet op tijd opgeladen. Je hebt je reserve energie verbruikt.Ik vind dit een confronterende constatering. In deze uitrustweek ga ik me bezinnen: krijg ik energie? Of kost het me energie?